Schets je doelen

Je hebt een groots idee of je droomt ergens van. Veel mensen dromen van succes, een gelukkig leven, liefde, vrijheid. Maar hoe ziet dat er concreet uit? Is dat een duurzaam leven op de hei, het beginnen van een zangcarrière, het openen van een restaurant of het op de markt brengen van jouw uitvinding? Je weet vaak niet waar je moet beginnen. Geen tijd, geen geld, niet genoeg mankracht. Hoe kan je je idee of droom omzetten in iets tastbaars?

Door eerst te bepalen wat je doelen en wensen zijn, vergroot je de kans dat je iets creëert zoals jij het wilt.

Als startpunt nemen we jouw einddoel en vanuit daar creëren we samen zichtbare, concrete en haalbare doelen.

In het boek The Monk who sold his Ferrari gaat de welgestelde advocaat Julian Mantle na een hartaanval op zoek naar zijn roeping in het leven. En terwijl hij een avontuurlijke en spirituele reis aan het maken is door de Himalya van India, komt hij in aanraking met een monnik. Een van de opdrachten die hij krijgt om zijn weg te vinden, is om deze eerst te visualiseren. Want zo zegt de monnik, als je geen doel voor ogen hebt, ben je lukraak aan het schieten. Hoe kan je dan ooit de roos treffen?

You will never be able to hit a target that you cannot see: je kan geen pijl kan schieten en verwachten dat deze de roos treft als je niet weet waar de roos hangt. En ook al zie je de roos, dan nog zul je moeten trainen om deze te raken.

En dat is precies waar deze 6 weekse challenge over gaat. Over het eerst richting geven aan je wensen, zodat je door aandacht en focus de keuzes maakt die daar bij passen.

Creëer zichtbare doelen

Door middel van deze opdracht ga je voor jezelf bepalen in welke richting je wilt groeien de komende weken. Je gaat doelen stellen. Zichtbare doelen. Zodat je de komende weken een focus hebt. Het doel hoeft niet perfect te zijn. Het doel van de opdracht is dat je bewust en onbewust keuzes gaat maken in de richting van jouw droom. Je plant als het ware nu een zaadje, dat je gaat laten groeien.

Zet stappen en betrek anderen

Laat aan anderen zien wat je doet of wat je wilt gaan doen. Kijk of je samen dingen kunt bereiken. Vertel waar je mee bezig bent, ook aan mensen die misschien niets met jouw doelen te maken hebben. Je zult verbaasd staan uit welke hoek soms een tip kan komen!

Met plezier

Focus je niet enkel op het einddoel, maar geniet juist van het proces. Een onoverkomelijk cliché-tip; het gaat niet om het eindpunt maar om de weg er naartoe. Juist door je doelen luchtig tegemoet te treden en te ervaren wat er op je afkomt, houd je er plezier in. Geniet van alles wat er op je afkomt! Bepaal nu waar jij mee wilt beginnen de komende weken. Stel jezelf een doel voor de komende zes weken en noteer elke dag wat je daar die dag voor wilt doen. Ik kan je uit ervaring vertellen dat ik verschillende en onverwachte resultaten heb gezien bij mensen. Uiteenlopend van daadwerkelijk afronden van een project, tot het gevoel van meer zelfvertrouwen of blijdschap te durven kiezen voor een droom.

Just take the first step.

Als je van plan bent zelf 6 weken lang te noteren wat je die dag voor je doel gaat doen of hebt gedaan, dan mag je me zeker vooraf en achteraf (of tussendoor 🙂 ) het effect laten weten. Wie weet dat ik je nog ergens bij kan helpen. Laat een bericht achter. Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *